Gastentafel

Wat is een gastentafel?

De gastentafel komt van het Franse  table d’hôte  dit was een grote gemeenschappelijke tafel in vroegere herbergen. Iedereen kon op volgorde van binnenkomst, plaats nemen aan die tafel , afhankelijk van de aankomsttijden van de postkoetsen. Men kon dan de maaltijd gebruiken die de eigenaar en zijn keukenpersoneel die dag hadden klaargemaakt.

In Frankrijk ziet men momenteel veel table d’hôtes bij eigenaren van een Chambre d’hôte. De eigenaren verhuren kamers en bieden de gasten de mogelijkheid om gezamenlijk  mee te eten met de overige gasten en de gastheer en gastvrouw.

 

Gastentafel ´t Boetnveeld.

proostTable d’ hôtes of gastentafel betekent dus dat u aanschuift bij een lange tafel met gasten. Als gastheer en gastvrouw bereiden we het diner en tafelen samen met u, onder het genot van b.v. een heerlijk glas wijn.  De zomerdag eten we buiten en kunt u volop genieten van de natuur die ons omringt. In de winter brandt de houtkachel die voor een aangename  warmte zorgt.

Tijdens het diner is er volop gelegenheid om nader kennis te maken met uw tafelgenoten, hetgeen een gastentafel ook zo bijzonder maakt. Geen verplichtingen maar een ontspannen sfeer waar mensen elkaar kunnen leren kennen. Er kunnen per gastentafel maximaal tien tot twaalf gasten aanschuiven, samen met ons zitten we dan met twaalf tot veertien personen aan tafel.  Er is geen vaste menukaart, iedere gastentafel zal bijzonder zijn. Er wordt wel rekening gehouden met de seizoenen en evt. wensen van de gasten.

U krijgt aan het eind van de avond geen rekening, wel stellen we een vrijwillige bijdrage op prijs. Dit om de gastentafel in stand te kunnen houden.

Hebt u vragen of lijkt het u leuk om ook een keer aan te schuiven, dit kan alleen of met twee tot vier personen, neem dan gerust contact met ons op.

Mocht u zich hebben aangemeld en om welke reden dan ook verhinderd zijn, dan zouden we het erg prettig vinden dat u dan zelf voor vervanging zorgt, zodat we er zeker van zijn dat er geen lege plekken aan tafel zijn. Uiteraard horen we dit dan wel graag van u.

 

06-10432430

Lekker… ‘t Boetnveeld.

Louis en Marga Nibbelink